T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı El Ve Ayak Bakımı
T.C.
Milli Eğitim Bakanlığı
Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
El ve Ayak Bakımı Kursu
160 Saat
EL VE AYAK BAKIMI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR
ALAN : GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ
MESLEK : EL VE AYAK BAKIMI
MESLEK SEVİYESİ :
MESLEK ELEMANI TANIMI
Hijyen ve sağlık kurallarına uygun bir şekilde, el ve ayak bakımına ilişkin olan işlemleri, belirli bir süre içerisinde, kendi başına yapma bilgi ve becerisine sahip kişidir.
Eğitim İçeriği
El ayak bakımı - Diyabet ayak bakımı - Batık tırnak bakımı ve bant takımı - Kalınlaşmış tırnak bakımı - Deforme tırnak bakımı - Mantarlı tırnak bakımı - Deri deformasyonu, sertleşme ve kalınlaşma - Nasır bakımı - Çatlak topuk bakımı
El – ayak bakımı konusunda estetik ve sağlığa ihtiyaç arttıkça, konusunda uzman eleman açığı da hızla artmaktadır. Yeni bir meslek sahibi olmak isteyen ve kendini ileriye taşımak isteyen ya da hayatına farklı bir yön çizmek isteyen kişiler için ideal bir meslektir. Avrupa da yıllar önce başlamış olan bu sektöre ülkemizde de ihtiyaç duyulmaya başlamıştır. İnsanlar kişisel bakımlarına önem verdiğinden dolayı kendilerini bu konuda eğitim almış kişilere teslim etmek istiyorlar. Estetik ve güzellik salonları da ekip arkadaşlarının sertifikalı medikal el, ayak bakım uzmanı tercih etmektedirler. Bu sebeple sertifikasını alan kursiyerler vakit kaybetmeden emeklerinin karşılığını almaya başlayabilirler.
Kişisel bakım ve güzellik konusuna ilgi duyan kişiler ve maniküristleri, bu alanda meslek edindirme şansı veren kurumumuz, konusunda deneyimli eğitmen kadrosu ile kursiyerlerini El ve Ayak Bakımı Uzmanı yapıyor. Ayrıca öğrenme sürecini geliştirmek, sektörün birçok bölümüne hakim olmak isteyen kursiyerlerimizi için kursumuzda kişisel bakım ve sağlık alanında pek çok dalda eğitim veriliyor.
GİRİŞ KOŞULLARI
1.Okuma yazma bilmek veya ilkokul mezunu olmak.
2.Mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak.
İSTİHDAM ALANLARI
Kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;
1. Bayan ve erkek kuaför salonlarında,
2. Güzellik salonları ve merkezlerinde,
3. Kamu kurum kuruluşları içerisindeki kuaför ve güzellik salonlarında çalışabilirler.
EĞİTİM-ÖĞRETİM ORTAMLARI VE DONANIMLARI
1.Mesleki Eğitim Merkezleri, Halk Eğitimi Merkezleri ve sektördeki işletmelerde eğitim verilmektedir.
2.Programın uygulanabilmesi için Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanı, standart donanımları ve mesleklerin gerektirdiği ekipmanlar sağlanmalıdır.
EĞİTİMCİLER
1. Programın uygulanmasında Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanında eğitim almış ve tercihen sektör deneyimi olan, alan öğretmenleri görev almalıdır.
2. Programın uygulanmasında gerektiğinde Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanında sektör deneyimi olan teknisyen ve meslek elemanlarından yararlanılabilir.
3. Usta öğretici; bu programla ilgili modül ve yeterlikleri almış olmalıdır.
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
Bireylerin, çeşitli ölçme araçları kullanılarak,
1.Modüllerin sonunda kazandığı yeterlikler ölçülecektir.
2.Modüller ile kazandıkları bilgi, beceri ve tavırları ölçülecektir.
3.Ölçme sonuçları program sonunda değerlendirilecektir.
4.Eğitim kurumunda, işletmede ve kendi kendilerine yaptıkları tüm öğrenim faaliyetleri değerlendirilecektir.
BELGELENDİRME
Sertifika programlarında, meslek elemanlarının sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilir. Bu programlarda mesleğin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
•Sertifika öğretim programı sürecinde bireylerin tamamladığı modüller, aldığı eğitimin tümü ve kazandıkları yeterlikler belgelendirilir.
•Öğretim programının sonunda mesleğin yeterliklerini kazanan bireylerin aldığı belgeler mevzuat doğrultusunda sertifikada değerlendirilir. Bireyler mesleğin düzeyine göre mesleğinde sertifika alabilirler.
•Bireyler gelecekte meslek değiştirmek veya mesleğin ilişkili olduğu diğer mesleklere geçmek amacıyla eğitim almak isterse, kazandığı yeterlikler değerlendirilecektir.
•Fark modüllerini tamamlayanlar ikinci bir meslekte kendini yetiştirebilecektir.
•Öğretim programından ayrılan bireyin kazandığı yeterlikler belgelendirilerek istendiğinde diğer sertifika programlarında değerlendirilir.
•Mesleğin seviyesine ve yeterliklerine sahip olanlar sertifika almaya hak kazanır ve ilgili iş yerlerinde çalışabilirler.